Zapiekanka Z Kluskami Ziemniaczanymi

Zapiekanka Z Kluskami Ziemniaczanymi
Zapiekanka z kluskami ziemniaczanymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis zawiera 6 porcji z 271 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Za 82 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką śmietanę, cebulę, ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka Z Kluskami Ziemniaczanymi, Zapiekanka z kluskami wołowo-ziemniaczanymi, oraz Zapiekanka Z Kluskami.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszaj tłuczone ziemniaki, 1 szklankę mąki, jajka, sól i pieprz, aż dobrze się połączą. Łyżka do czystej plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Zagotuj 5 litrów wody w dużym garnku. Dostosuj ciepło, aby woda bardzo delikatnie się zagotowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wytnij mały otwór w rogu torebki i wyciśnij pierogi do wody, przecinając nożyczkami w odstępach 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
4
Gotuj pierogi bez przykrycia, aż wypłyną na górę.
5
Wyjmij łyżką cedzakową i umieść w naczyniu do pieczenia o pojemności 2 litrów. Trzymaj się ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Rozpuść masło na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
7
Cebulę podsmażyć na maśle do miękkości. Zmiksuj 2 łyżki mąki, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
8
Wlej śmietanę i bulion i gotuj, cały czas mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
KremKrem
9
Zdejmij z ognia i wymieszaj połowę parmezanu i połowę Jarlsberga, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser JarlsbergSer Jarlsberg
10
Polej pierogi w naczyniu.
11
Posyp Pozostałe sery na wierzchu.
12
Piec bez przykrycia przez 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż wierzch będzie złotobrązowy, a sos będzie musujący.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn