Zapiekanka Z Kluskami Ziemniaczanymi
Zapiekanka z kluskami ziemniaczanymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis zawiera 6 porcji z 271 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Za 82 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką śmietanę, cebulę, ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka Z Kluskami Ziemniaczanymi, Zapiekanka z kluskami wołowo-ziemniaczanymi, oraz Zapiekanka Z Kluskami.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj tłuczone ziemniaki, 1 szklankę mąki, jajka, sól i pieprz, aż dobrze się połączą. Łyżka do czystej plastikowej torby.
Zagotuj 5 litrów wody w dużym garnku. Dostosuj ciepło, aby woda bardzo delikatnie się zagotowała.
Wytnij mały otwór w rogu torebki i wyciśnij pierogi do wody, przecinając nożyczkami w odstępach 1 cala.
Gotuj pierogi bez przykrycia, aż wypłyną na górę.
Wyjmij łyżką cedzakową i umieść w naczyniu do pieczenia o pojemności 2 litrów. Trzymaj się ciepło.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Rozpuść masło na patelni na średnim ogniu.
Cebulę podsmażyć na maśle do miękkości. Zmiksuj 2 łyżki mąki, aż będzie gładka.
Wlej śmietanę i bulion i gotuj, cały czas mieszając, aż zgęstnieje.
Zdejmij z ognia i wymieszaj połowę parmezanu i połowę Jarlsberga, aż będzie gładka.
Polej pierogi w naczyniu.
Posyp Pozostałe sery na wierzchu.
Piec bez przykrycia przez 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż wierzch będzie złotobrązowy, a sos będzie musujący.