Zapiekanka z kiełbasą i jajkiem
Przepis na zapiekankę z kiełbasą i jajkiem można przygotować w około 55 minut . Jedna porcja zawiera 293 kalorie , 16 g białka i 21 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 80 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny na zimę . Jeśli masz pod ręką ser cheddar, chleb, musztardę mieloną i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 36% , co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy obejmują Ryż ze smażonym jajkiem i kiełbasą , Sałatka śniadaniowa z kiełbasą, szpinakiem i jajkiem przepiórczym oraz Zapiekanka z kapustą i kiełbasą .
Instrukcje
Na patelni zrumień i pokrusz kiełbasę; odcedź i odstaw. W dużej misce ubij jajka; dodaj mleko, sól i musztardę. Wymieszaj z kostkami chleba, serem i kiełbasą.
Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 11 cali x 7 cali. Przykryć i schłodzić w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Wyjąć z lodówki 30 minut przed pieczeniem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.