Zapiekanka z kalafiorem i szynką
Kalafior i szynka Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 599 kalorii. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, śmietanę, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Serowa Zapiekanka kalafiorowa niskowęglowodanowa z szynką, Zapiekanka Z Kalafiora, oraz Zapiekanka Z Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną i światło złoty brąz, o 6 protokół.
Dodać szynkę i gotować, 2 protokół.
Dodać śmietanę, mleko, ser, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić aż zgęstnieje, o 4 protokół.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego 2-ćwiartkowego i posypać bułką tartą i tymiankiem. Pokrywa z folią aluminiową.
Piec przez 20 minut. Odkryj i kontynuuj pieczenie, aż kalafior będzie miękki, 15 do 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na co najmniej 5 minut przed podaniem.Wskazówka: zrób to danie wegetariańskie pomijając szynkę.