Zapiekanka Z Kalafiora Ze Skórką Migdałową
Zapiekanka z kalafiora ze skórką migdałową może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, cebula, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Z Kalafiora Z Prażoną Skórką Migdałową, Zapiekanka z makaronem z trzema Serkami ze skórką migdałową, oraz Zapiekanka z kalafiora z sosem Manchego i migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kalafior i następne 2 składniki; smażyć 10 minut lub do złotego i po prostu miękkie.
Posypać mąką i 2 składniki, dobrze wymieszać.
Łyżka mieszanki kalafiora do 11-x 7-calowe naczynie do pieczenia, i skropić śmietaną.
Posypać serem Gruyre i kolejne 3 składniki.
Piec w temperaturze 400 przez 18 do 20 minut lub do złotego koloru.