Zapiekanka z kalafiora z queso Cotija
Zapiekanka z kalafiora z queso Cotija może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.54 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, cayenne, ser cotija i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Z Kalafiora Z Queso Cotija, Zapiekanka Z Kalafiora, oraz Kalafior Au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 6-do 8-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 kwarty wody do wrzenia. Tymczasem przycinaj i odrzucaj liście z kalafiora; oddziel głowy na różyczki. Slice florets 1/4 cala grubości.
Dodać pokrojony kalafior do wrzącej wody i gotować do miękkości-chrupiące, 2 do 3 protokół.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą; dobrze spuścić.
W szklance miary, wymieszać śmietanę i cayenne. Dno linii płytkiej 3 1/2 - do 4-quart naczynia do pieczenia z czwartą plasterkami kalafiora.
1/4 mieszanki śmietany skropić kalafiorem.
Posypać lekko solą i pieprzem, a następnie równomiernie ułożyć jedną czwartą pasków Poblano chile i ser cotija. Powtórz trzy razy, aby nałożyć zapiekankę, kończąc na serze.
Piec w piekarniku 450, aż ser się rumiany i kalafior jest miękki po przekłuciu, o 30 protokół.
Odstawić na 10 do 15 minut przed podaniem.