Zapiekanka Z Kalafiora

Zapiekanka Z Kalafiora
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Deviled kalafior Zapiekanka spróbować. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 223 kalorie, 7G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać liść laurowy, szalotki, kalafior, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Szynką I Jajkiem, Deviled Crab Casserole, oraz Zapiekanka Z Kalafiora.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 13-by-9-calowe naczynie do pieczenia z masłem; odstawić.Napełnij duży rondel obficie osoloną wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać kalafior i gotować, aż tylko nóż przetargu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Odcedzić w durszlaku; odstawić.Odstawić rondel na średnie ciepło i rozpuścić 4 łyżki masła aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 4 protokół.Zmniejszyć ogień do niskiej, dodać mąkę, i ubijać, aż gładka i surowy smak gotuje off, o 1 minutę. Stopniowo ubijaj mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodać musztardę, Worcestershire, liść laurowy, cayenne, i odmierzonej soli i obficie doprawić pieprzem. Gotować, często mieszając, aż sos właśnie zgęstnieje, o 10 do 12 protokół. Wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Liście LauroweLiście Laurowe
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
MusztardaMusztarda
PieprzPieprz
SOSSOS
SólSól
6
Dodaj zarezerwowany kalafior do sosu i wymieszać do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
SOSSOS
7
Przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia i ułożyć w równą warstwę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec do bąbelków i brzegi zaczynają brązowieć, o 35 do 40 protokół.W międzyczasie podgrzej pozostałe 3 łyżki masła na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy pienienie ustąpi, dodajemy panko i doprawiamy solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i tosty, o 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
9
Przełożyć do średniej miski; odstawić.Po zakończeniu zapiekanki odstawić na 5 do 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Posypać tosty Panko równomiernie na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn