Zapiekanka z jabłkami

Zapiekanka z jabłkami
Zapiekanka z jabłkami to wegetariański przepis lakto ovo na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 360 kalorii . Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą, cukier, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako niedroga przekąska. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21% . Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Spróbuj zapiekanek z jabłkami , zapiekanek z jabłkami i zapiekanek z kapustą, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj jabłka, cukier, cynamon i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Posmaruj 2 łyżkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Piec bez przykrycia w temperaturze 325°C przez 25 minut lub do momentu, aż jabłka będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
W międzyczasie na małej patelni rozpuść pozostałe masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj bułkę tartą; gotuj i mieszaj przez 3-5 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i złocistobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
6
Posypać mieszanką jabłkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
7
Piec 10-15 minut dłużej lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Podawać na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn