Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka
Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka wymaga około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 295 kalorii, 17g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Przepis ten służy 6. Na 84 centy za porcję, ten przepis okładki 12% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz bułkę tartą, masło, mieszankę ryżu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Z łyżką wynik 35%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy obejmują Zapiekanka z indyka i dzikiego ryżu, Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka, oraz Zapiekanka Z Dzikiego Ryżu Z Indyka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W przykrytym rondlu zagotować 2 i 1/4 szklanki wody, wymieszać z ryżem i przyprawami oraz 1 łyżkę masła. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i woda zostanie wchłonięta, około 25 minut.
Wymieszaj indyka, śmietanę z rosołu, seler, 1 szklankę wody, kasztany wodne, cebulę i sos sojowy z dzikim ryżem, aż będzie dobrze wymieszany.
Przełóż mieszaninę indyka na 3-kwartowe naczynie do pieczenia.
Wlać do miski 2 łyżki roztopionego masła na okruchy, mieszając do okruchów z masłem.
Posypać masłem bułki tartej na mieszankę indyka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bąbelkowo i złotobrązowo, około 30 minut.