Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka

Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka
Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka wymaga około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 295 kalorii, 17g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Przepis ten służy 6. Na 84 centy za porcję, ten przepis okładki 12% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz bułkę tartą, masło, mieszankę ryżu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Z łyżką wynik 35%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy obejmują Zapiekanka z indyka i dzikiego ryżu, Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka, oraz Zapiekanka Z Dzikiego Ryżu Z Indyka.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W przykrytym rondlu zagotować 2 i 1/4 szklanki wody, wymieszać z ryżem i przyprawami oraz 1 łyżkę masła. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i woda zostanie wchłonięta, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MasłoMasło
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wymieszaj indyka, śmietanę z rosołu, seler, 1 szklankę wody, kasztany wodne, cebulę i sos sojowy z dzikim ryżem, aż będzie dobrze wymieszany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Z RosołuKrem Z Rosołu
Kasztany WodneKasztany Wodne
Sos SojowySos Sojowy
Dziki RyżDziki Ryż
SelerSeler
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
WodaWoda
4
Przełóż mieszaninę indyka na 3-kwartowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Wlać do miski 2 łyżki roztopionego masła na okruchy, mieszając do okruchów z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Posypać masłem bułki tartej na mieszankę indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Cała TurcjaCała Turcja
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bąbelkowo i złotobrązowo, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn