Zapiekanka z dyni ziemniaczanej i dyni Gruèyre
Potato - Butternut Squash-and-Gruèyre Gratin może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz paprykę, cebulę, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Podobne przepisy to Dynia Maślana I Zapiekanka Ziemniaczana, Dynia Maślana i zapiekanka ziemniaczana z grzybami i szalotką, oraz Dynia Maślana I Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków Z Serem Manchego.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i cienko pokroić. Obrać, nasiona i cienko pokroić squasha.
Ziemniaki gotować we wrzącej wodzie, aby przykryć w holenderskim piekarniku 5 minut.
Dodaj squash; przykryć i gotować 3 więcej minut.
Zdjąć z ognia i dobrze spuścić.
Roztopić masło na dużej patelni; dodać cebulę, i saute 10 do 12 minut lub do złotego koloru.
Warstwa połowa plastry ziemniaków i squash w lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia; posypać połową soli i pieprzu. Wierzch z połową cebuli, serem i sosem śmietanowym. Powtórz warstwy, kończąc sosem śmietanowym.
Piec w 350 przez 1 godzinę lub do złotego koloru.