Zapiekanka z buraków i fety ze świeżą miętą
Pieczone buraki i Feta zapiekana ze świeżą miętą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 74 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz buraki o średnicy, ciężką śmietanę do ubijania, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka Z Buraków I Fety Ze Świeżą Miętą, Sałatka z buraków z fetą, pomarańczą i miętą, oraz Kuskus Tabbouleh ze świeżą miętą i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieścić buraki w drobnymdanie do gotowania.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby osiągnąćdepth 1/4 cala.
Posypać lekko solą i pieprzem. Przykryć szczelnie folią.
Bakeuntil buraki są miękkie, około 50 minut.Odkryć ostrożnie (steam zostanie zwolniony)i cool. Buraki obrać; pokroić w 1/4-cala grubeukładki. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej.Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 218°. Przynieś śmietanę, gałązki mięty i czosnek do wrzenia w ciężkich małachsaucepan.
Zdjąć z ognia, przykryć, i letsteep 15 minut.
Tymczasem, lekko masło 1 1/2-quartgratin danie lub inne płytkie naczynie do pieczenia.Pokrojone buraki układamy w równe warstwy w naczyniu, posypując każdą warstwą lekko solą.Przecedzić mieszankę kremu na buraki indish.
Piec, aż krem jestbubbling na brzegach i feta jest rumiane inspots, o 20 protokół.
Posypać pieprzem i posiekaną miętą.
Odstawić 5 minut przed podaniem.