Zapiekanka z buraków z kozim serem i zieleniną

Zapiekanka z buraków z kozim serem i zieleniną
Zapiekanka z buraków z kozim serem i zieleniną może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, skórkę z cytryny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera, Kremowa Zieleń Mniszka Lekarskiego I Zapiekanka Z Kozim Serem, oraz Czerwone Buraczane Risotto Z Musztardą I Kozim Serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i lekko posmaruj naczynie do pieczenia oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
2
Załóż jednorazowe rękawice kuchenne i posiekaj łodygi i zielone wierzchołki z buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
3
Odetnij końce korzenia i łodygi każdego korzenia buraka, aby każdy koniec był płaski. Lekko opłucz korzenie buraka w zlewie i obierz je obieraczką do warzyw. Obrane buraki pokroić bardzo cienko mandoliną-plastry powinny mieć grubość około 1/8 cala. (Całą tę operację najlepiej wykonać w zlewie, aby uniknąć rozprysków soku z buraków.) Wyłożyć przygotowane naczynie do pieczenia połową plasterków buraka, nakładając je w razie potrzeby tworząc grubą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
MandolinaMandolina
4
Plastry posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
5
Oddziel zielone liście od niższych, grubszych łodyg.
6
Pokrój łodygi na 1/2-calowe segmenty i dobrze je spłucz.
7
Odcedzić i odstawić do małej miseczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
8
Każdy liść buraka przeciąć na pół, a następnie na cienkie wstążki. Bardzo dobrze umyć i dokładnie osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
9
Ustaw głęboką 10-calową patelnię do smażenia na średnim ogniu i dodaj obfitą mżawkę oliwy z oliwek. Gdy olej się połyskuje, dodaj mielony czosnek i gotuj przez chwilę, a następnie dodaj posiekane łodygi buraka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodać wstążki buraków i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
11
Dodać szczyptę soli i pieprzu i gotować, mieszając często, przez kolejne 5 minut, lub aż zielenie są lekko zwiędłe. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
ZieloniZieloni
12
Użyj łyżki szczelinowej, aby podnieść łodygi buraka i zielenie, pozostawiając dodatkowy płyn na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Rozłóż zieleninę i łodygi równomiernie na pokrojonych burakach w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
14
Pokruszony kozi ser posypać równomiernie zieleniną. Na wierzchu pozostałe plastry buraków, ponownie nakładając je w razie potrzeby, tworząc grubą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
15
Posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
16
Mleko wlać równomiernie na buraki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
17
Wymieszać bułkę tartą, skórkę cytrynową i liście tymianku w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
18
Dodać szczyptę soli i pieprzu oraz mżawkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
19
Wymieszać, aż bułka tarta będzie miała konsystencję mokrego piasku, a następnie rozprowadzić je równomiernie na wierzchniej warstwie buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
20
Skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
21
Piec przez 1 godzinę, lub do momentu, gdy buraki będą miękkie, gdy Przekłute widelcem, a bułka tarta będzie złota.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
22
Wyjąć naczynie z piekarnika i odstawić na 15 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn