Zapiekanka z buraków z kozim serem i zieleniną

Zapiekanka z buraków z kozim serem i zieleniną
Zapiekanka z buraków z kozim serem i zieleniną może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, skórkę z cytryny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera, Kremowa Zieleń Mniszka Lekarskiego I Zapiekanka Z Kozim Serem, oraz Czerwone Buraczane Risotto Z Musztardą I Kozim Serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i lekko posmaruj naczynie do pieczenia oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
2
Załóż jednorazowe rękawice kuchenne i posiekaj łodygi i zielone wierzchołki z buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
3
Odetnij końce korzenia i łodygi każdego korzenia buraka, aby każdy koniec był płaski. Lekko opłucz korzenie buraka w zlewie i obierz je obieraczką do warzyw. Obrane buraki pokroić bardzo cienko mandoliną-plastry powinny mieć grubość około 1/8 cala. (Całą tę operację najlepiej wykonać w zlewie, aby uniknąć rozprysków soku z buraków.) Wyłożyć przygotowane naczynie do pieczenia połową plasterków buraka, nakładając je w razie potrzeby tworząc grubą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej
MandolinaMandolina
4
Plastry posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser TallegioSer Tallegio
5
Oddziel zielone liście od niższych, grubszych łodyg.
6
Pokrój łodygi na 1/2-calowe segmenty i dobrze je spłucz.
7
Odcedzić i odstawić do małej miseczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
8
Każdy liść buraka przeciąć na pół, a następnie na cienkie wstążki. Bardzo dobrze umyć i dokładnie osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
9
Ustaw głęboką 10-calową patelnię do smażenia na średnim ogniu i dodaj obfitą mżawkę oliwy z oliwek. Gdy olej się połyskuje, dodaj mielony czosnek i gotuj przez chwilę, a następnie dodaj posiekane łodygi buraka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
10
Dodać wstążki buraków i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
11
Dodać szczyptę soli i pieprzu i gotować, mieszając często, przez kolejne 5 minut, lub aż zielenie są lekko zwiędłe. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser TallegioSer Tallegio
ZieloniZieloni
12
Użyj łyżki szczelinowej, aby podnieść łodygi buraka i zielenie, pozostawiając dodatkowy płyn na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
13
Rozłóż zieleninę i łodygi równomiernie na pokrojonych burakach w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej
14
Pokruszony kozi ser posypać równomiernie zieleniną. Na wierzchu pozostałe plastry buraków, ponownie nakładając je w razie potrzeby, tworząc grubą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
15
Posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser TallegioSer Tallegio
16
Mleko wlać równomiernie na buraki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
17
Wymieszać bułkę tartą, skórkę cytrynową i liście tymianku w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
18
Dodać szczyptę soli i pieprzu oraz mżawkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser TallegioSer Tallegio
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
19
Wymieszać, aż bułka tarta będzie miała konsystencję mokrego piasku, a następnie rozprowadzić je równomiernie na wierzchniej warstwie buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
20
Skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
21
Piec przez 1 godzinę, lub do momentu, gdy buraki będą miękkie, gdy Przekłute widelcem, a bułka tarta będzie złota.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
22
Wyjąć naczynie z piekarnika i odstawić na 15 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn