Zapiekanka z brukselki i kasztana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać brukselka-i-kasztan Gratin spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz wino, kasztany, bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Spróbuj Brukselka Z Masłem Kasztanowym, Zapiekanka Z Brukselki, oraz Zapiekanka Z Brukselki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki doprowadzić do wrzenia w rondlu 2-quart. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub aż kasztany będą miękkie, dodając wodę w razie potrzeby, aby utrzymać kasztany pokryte.
Odcedzić i schłodzić. Rozbij kasztany na pół.
Trim brukselki, i wyciąć " x " w końcach łodygi.
Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie na ok. 8-10 minut lub do miękkości; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić i odstawić.
Brown pancetta w gorącym oleju na patelni; dodać bulion z kurczaka, i gotować na małym ogniu, mieszając, aby poluzować rumiane cząstki.
Ułóż kasztany i brukselkę w lekko nasmarowanym 12-calowym naczyniu zapiekanym lub 11-na-7-calowym naczyniu do pieczenia.
Wlać mieszaninę bulionu na wierzch; posypać bułką tartą, a kropka z masłem.
Piec w 375 przez 25 minut lub aż dokładnie bąbelki i bułka tarta są rumiane.