Zapiekanka z brokułów w beszamelu
Zapiekanka z brokułów w beszamelu może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka sera gruyère, masło, mielona gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Spróbuj Marchew & Beszamel Gratin, Zapiekanka Z Jajek Na Twardo W Sosie Beszamelowym, oraz Szwajcarska zapiekanka z Chard z wegańskim beszamelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż brokuły w koszyku na parze nad wrzącą wodą. Okładka i pary 10 minut lub tylko do przetargu.
Przelać brokuły do lekko natłuszczonej 2-ćwiartkowej tarki lub innego płytkiego naczynia do pieczenia.
W międzyczasie roztopić masło w ciężkim rondlu na średnim ogniu; dodać mąkę, mieszając, aż będzie gładka. Gotować 1 minutę, stale mieszając. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając. Gotować, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje i będzie bąbelkowy.
Zdjąć z ognia; wymieszać z musztardą i 3 kolejnymi składnikami.
Brokuły polać sosem, posypać serem. Broil 5 1/2" od ciepła 6 do 8 minut lub aż lekko rumiane.