Zapiekanka z białych szparagów i szynki
Białe szparagi i zapiekanka z szynką mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, mąkę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka Ze Szparagów, Zapiekanka z szynką i szparagami, oraz Zapiekanka ze szparagami i Mascarpone.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 i lekko posmaruj 9-na-13-calowe płytkie naczynie do pieczenia. Doprowadzić 8 szklanek wody do wrzenia w bardzo dużej, głębokiej patelni.
Dodać szparagi i posolić wodę.
Dodaj szparagi wiązki na patelni i gotować na dużym ogniu do miękkości, o 12 protokół.
Szparagi przełożyć na talerz i osuszyć. Odcedzić bulion szparagowy do dużej szklanej miarki.
Masło rozpuścić w średnim rondlu.
Ubić mąkę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę.
Dodaj 1 1/2 szklanki bulionu szparagowego i gotuj na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż sos zgęstnieje, około 5 minut. SOS doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową.
Zdjąć sznurki ze szparagów i luźno zwinąć kawałek szynki wokół każdego pęczka.
Szparagi i wiązki szynki przekładamy do przygotowanego naczynia do pieczenia i polewamy sosem.
Posypać serem i piec zapiekankę w górnej trzeciej części piekarnika przez około 25 minut, lub aż ser topi się i sos bulgotnie.