Przepis bakłażan parmezan zapiekanka może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w przybliżeniu 1 godzina i 20 minut. Na 1,14 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać bułkę tartą, sos marinara, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Z Bakłażanem Parmezanem, Zapiekanka Z Bakłażanem – Bezglutenowa, oraz Zapiekanka Z Bakłażanem – Bezglutenowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Pokroić 5 poprzecznie plastry z obszaru środkowego każdego bakłażana, o grubości około 1/2 cala, do całkowitej 10 plastrów. Pozostałe kawałki bakłażana obrać i pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
3
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, aż olej będzie bardzo gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Posypać plastry bakłażana lekko ze szczyptą soli i gotować w gorącej patelni w partiach, aż lekko zmięknie, o 3 protokół na stronę. Ułóż plastry bakłażana na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
5
Podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni i gotuj czosnek przez około 10 sekund; dodaj pokrojony w kostkę bakłażan i doprawić szczyptą soli i płatków czerwonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Oliwa Z Oliwek
Bakłażan
Czosnek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Saute aż bakłażan zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
7
Zalać sosem marinara i wodą. Włącz ogień do średnio-niskie i gotować, aż bakłażan jest miękka, o 15 protokół; wymieszać od czasu do czasu. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, dodaj trochę więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Marinara
Bakłażan
SOS
Woda
8
Połącz ser ricotta, 1/2 szklanki parmezanu, ser pepperjack, szczyptę soli i szczyptę czarnego pieprzu w misce, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Pepperjack
Parmezan
Ser Ricotta
Pieprz Czarny
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Rozprowadzić około 2 łyżki mieszanki sera na każdym plaster bakłażana. Złożyć plastry bakłażana na pół, aby zamknąć mieszaninę sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Ser
Funtów Jeżyn (około
10
Rozłóż około połowy sosu do naczynia do pieczenia 8x8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
11
Ułóż złożone plastry bakłażana w jednej warstwie do naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
12
Rozłóż pozostały sos na plastrach bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
SOS
13
Połączyć bułkę tartą, 1/2 szklanki parmezanu i 2 łyżki oliwy z oliwek w misce; dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Bułka Tarta
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
14
Rozprowadź mieszaninę okruchów na zapiekance z bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Funtów Jeżyn (około
15
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka bulgotnie i okruchy są rumiane, 35 do 40 minut.
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.