Zapiekanka Makaronowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z makaronem. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 26. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Mieszanka soli i pieprzu, gałka muszkatołowa, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka Makaronowa, Zapiekanka Z Makaronem Krabowym, oraz Zapiekanka z serem i makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i posmaruj naczynie 2-quart. Makaron gotować w osolonej wodzie, aż al dente, 7 do 8 minut.
Roztopić 1 Łyżkę. masło na średnim ogniu. Smażyć szynkę, aż rumiane, o 4 protokół.
Dodaj cebulę; smażyć 1 minutę.
Dodaj szpinak; smażyć 1 minutę.
W garnku rozpuść 4 łyżki. masło na średnim ogniu.
Dodać mąkę; ubijać i gotować na złoty kolor, o 2 protokół.
Dodaj Worcestershire, ostry sos, gałka muszkatołowa, 1/2 tsp. sól i 1/4 łyżeczki. pepper. Gotować, mieszając, aż gruby, 7 do 8 protokół.
Wyjąć z ognia; wymieszać w serach. Złożyć makaron.
Połowę mieszanki makaronu rozłóż w naczyniu. Wymieszać z szynką, następnie resztę makaronu.
Wymieszać 2 Łyżki. roztopione masło z panko; posypać naczyniem.
Piec na złoty kolor, 20 do 30 minut.