Zapiekanka Kukurydziano-Ryżowa
Zapiekanka kukurydziano-ryżowa może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 293 kalorie, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 72 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pomidory i chiles, ryż, kukurydza i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Zapiekanka z kukurydzy i ryżu, Serowa Zapiekanka ryżowo-kukurydziana, oraz Serowa Zapiekanka Ryżowo-Kukurydziana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odstawić na bok.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodać paprykę i cebulę, i smażyć 5 minut lub do miękkości.
Wymieszać ugotowany ryż, kukurydza w śmietanie, a następnie 6 składników; łyżką do lekko nasmarowanego 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut lub do całkowitego ogrzania; top z rozdrobnionym serem, i piec 5 Więcej minut lub aż ser topi.
Uwaga: aby zamrozić, wyłożyć naczynie do pieczenia folią z tworzywa sztucznego lub folią aluminiową; wypełnić i zamrozić. Podnieś zamrożoną zapiekankę z naczynia do pieczenia i owinąć szczelnie folią; wróć do zamrażarki. Gdy gotowy do podania, zdjąć folię, i umieścić zamrożone zapiekanka z powrotem do naczynia do serwowania.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut.
Piec zgodnie z zaleceniami.