Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki śniadaniowej z szynką i serem. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 16G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. 184 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka grzybów cremini, masło, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Zapiekanka z szynką i serem brązowa, oraz Wakacyjne śniadanie: Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło 9-by-13-calowe danie zapiekanki.
Podgrzać 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 5 protokół. Obniżyć ogień do medium i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż cebula są miękkie i karmelizowane, 20 minut więcej. Jeśli zaczną się palić, obniż ciepło dalej. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Tymczasem rozgrzać kolejną dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżki masła i chleba i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż światło złoty kolor, o 8 protokół. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Przełożyć chleb do dużej miski. Zwiększ ogień do średniej wysokości, dodaj pozostałe 2 łyżki masła i grzyby i gotuj bez przeszkód na brązowo przez 1 minutę. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 2 minuty więcej. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
W dużej misce wymieszać jajka, pół na pół, musztardę, cayenne, 1/2 łyżeczki soli i kilka mielonych pieprzu czarnego. Wymieszać cebulę, chleb, pieczarki, szynkę i 1 szklankę Gruyere.
Przenieść mieszaninę do maślanego naczynia do pieczenia. Wierzch z pojedynczą warstwą pomidorów i posypać pozostałą 1/2 szklanki Gruyere i parmezanem. (Zapiekankę można schłodzić na noc i piec następnego dnia.)
Piec, aż góra będzie złotobrązowa i zapiekanka jest ustawiona (nie drży po wstrząśnięciu), około 40 minut. Wierzch z pietruszką.