Zapiekane Tofu z warzywami z piernika
Smażone tofu z warzywami z piernika może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 238 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Mieszanka extrafirm tofu, ocet ryżowy, olej sezamowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane Przegrzebki Morskie Z Przecierem Z Grochu Piernikowego I Kolendrą Gremolata, Gingered Vegetables Over Brown Rice, oraz Rosół piernikowy z Sobanem i warzywami.
Instrukcje
Umieść tofu na kilku warstwach ręczników papierowych; odstawić 10 minut.
Pokrój tofu w 1-calowe kostki.
Przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Dodać 1/4 łyżeczki soli do ryżu; puch widelcem.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek, imbir, i papryka na patelni; smażyć przez 3 protokół. Wymieszać 3/4 szklanki cebuli, ocet, i sos sojowy; gotować przez 30 sekund.
Zdjąć z patelni. Wytrzeć patelnię ręcznikami papierowymi; ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania.
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Posypać tofu pozostałą 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Dodaj tofu na patelnię; gotować 8 minut lub aż złoty, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron. Powrót mieszankę papryki do patelni, i gotować 1 minutę lub do dokładnie ogrzane.
Skropić mieszaninę Tofu z pozostałą 1 łyżeczką oleju; top z sezamem.
Podawać mieszaninę Tofu z ryżem; top z kiełkami i pozostałe 1/4 szklanki cebuli.