Zapiekane przegrzebki z pomarańczą i wermutem
Zapiekane przegrzebki z pomarańczą i wermutem wymagają około 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 164 kalorie, 0g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, skórkę pomarańczową, wermut i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem imbirowo-pomarańczowym, Zapiekane przegrzebki z sosem pomarańczowo-limonkowym, oraz Zapiekane Przegrzebki Z Groszkiem Śnieżnym I Pomarańczowym Przepisem.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzać 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Przyprawić przegrzebki solą i pieprzem.
Dodaj połowę przegrzebki na patelni i gotować, aż rumiane, o 1 minutę. Włączyć i gotować, aż rumiane na drugiej stronie i po prostu zrobić, o 2 minut dłużej.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni i powtórz z pozostałymi przegrzebkami. Wytrzyj patelnię.
Na tej samej patelni roztopić masło na umiarkowanym ogniu.
Dodać szalotki i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać wermut i skórkę pomarańczową. Gotować, aż sos lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Dodaj przegrzebki i ogrzać, aż po prostu ogrzane przez, o 1 minutę.
Alternatywy dla ryb: zamiast dużych przegrzebków morskich, możesz użyć przegrzebków zatoczkowych. Podsmaż je przez półtorej minuty. Gotują tak szybko, że nie ma czasu na powstanie brązowej skórki, ale smak nadal będzie pyszny.
Wariacje: zapiekane przegrzebki z cytryną i wermutem: zamiast skórki pomarańczowej użyj 1 łyżeczki startej skórki cytrynowej.
Podsmażone przegrzebki z pomarańczowym i białym winem: zamiast wermutu użyj 1/2 szklanki białego wytrawnego wina.
Rekomendacja wina: lekkie, kwaśne białe wino jest dobrym partnerem dla cytrusów. Znakomity wybór byłby lepszej jakości Soave lub sauvignon blanc z północnego regionu Alto Adige we Włoszech.