Zapiekane przegrzebki z pieczonym czosnkiem Sabayon
Zapiekane przegrzebki z pieczonym czosnkiem Sabayon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 237 kalorii, 21g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $4.05 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, przegrzebki, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc, Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc, oraz Zapiekane Przegrzebki Z Kremem Czosnkowo-Imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Cut top 1/4 cala od głów czosnku, aby odsłonić goździki.
Umieścić główki czosnku na dużym arkuszu folii.
Skropić 1 łyżeczkę oleju na czosnku i owinąć luźno, ale całkowicie w folię; umieścić opakowanie bezpośrednio na stojaku piekarnika i piec do bardzo miękkiej, o 45 protokół. Super. Wycisnąć czosnek ze skórek do miski. Za pomocą widelca rozgnieść czosnek na gładką masę.
Rozgrzać 3 łyżeczki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Posypać przegrzebki solą i pieprzem. Dla przegrzebków morskich: Sear pół na raz, aż brązowy i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 1 minutę na stronę. W przypadku przegrzebków zatoczkowych: podsmażyć pół na raz, aż będzie nieprzejrzyste, często mieszając, około 1 1/2 minuty na partię.
Przenieś na talerz. Namiot z folią do ogrzania.
W międzyczasie przynieś sok z małży i wermut do zagotowania w małym rondlu; usuń z ognia. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Żółtka i 2 łyżki prażonego czosnku ubić w dużej metalowej misce do wymieszania. Stopniowo ubijać mieszankę soku z małży.
Umieść miskę na rondlu gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody) i ubijaj, aż sabayon będzie gęsty i kremowy, a termometr zarejestruje 71°, około 3 minut.
Ubić natkę pietruszki, estragon i szczypiorek. Doprawić sabayon solą i pieprzem.
Podzielić rukolę na 4 ciepłe talerze; umieścić przegrzebki na szczycie rukoli. Łyżka sabayon na przegrzebki i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.