Zapiekane przegrzebki z pieczonym czosnkiem Sabayon

Zapiekane przegrzebki z pieczonym czosnkiem Sabayon
Zapiekane przegrzebki z pieczonym czosnkiem Sabayon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 237 kalorii, 21g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $4.05 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, przegrzebki, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc, Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc, oraz Zapiekane Przegrzebki Z Kremem Czosnkowo-Imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cut top 1/4 cala od głów czosnku, aby odsłonić goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
3
Umieścić główki czosnku na dużym arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Skropić 1 łyżeczkę oleju na czosnku i owinąć luźno, ale całkowicie w folię; umieścić opakowanie bezpośrednio na stojaku piekarnika i piec do bardzo miękkiej, o 45 protokół. Super. Wycisnąć czosnek ze skórek do miski. Za pomocą widelca rozgnieść czosnek na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
CzosnekCzosnek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Rozgrzać 3 łyżeczki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać przegrzebki solą i pieprzem. Dla przegrzebków morskich: Sear pół na raz, aż brązowy i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 1 minutę na stronę. W przypadku przegrzebków zatoczkowych: podsmażyć pół na raz, aż będzie nieprzejrzyste, często mieszając, około 1 1/2 minuty na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
7
Przenieś na talerz. Namiot z folią do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
W międzyczasie przynieś sok z małży i wermut do zagotowania w małym rondlu; usuń z ognia. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sok Z MałżySok Z Małży
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Żółtka i 2 łyżki prażonego czosnku ubić w dużej metalowej misce do wymieszania. Stopniowo ubijać mieszankę soku z małży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
Sok Z MałżySok Z Małży
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Umieść miskę na rondlu gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody) i ubijaj, aż sabayon będzie gęsty i kremowy, a termometr zarejestruje 71°, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Wyjąć miskę z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Ubić natkę pietruszki, estragon i szczypiorek. Doprawić sabayon solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
EstragonEstragon
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Podzielić rukolę na 4 ciepłe talerze; umieścić przegrzebki na szczycie rukoli. Łyżka sabayon na przegrzebki i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
RukolaRukola
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn