Zapiekane przegrzebki z pieczonym czosnkiem Sabayon

Zapiekane przegrzebki z pieczonym czosnkiem Sabayon
Zapiekane przegrzebki z pieczonym czosnkiem Sabayon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 237 kalorii, 21g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $4.05 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, przegrzebki, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc, Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc, oraz Zapiekane Przegrzebki Z Kremem Czosnkowo-Imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cut top 1/4 cala od głów czosnku, aby odsłonić goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
3
Umieścić główki czosnku na dużym arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Skropić 1 łyżeczkę oleju na czosnku i owinąć luźno, ale całkowicie w folię; umieścić opakowanie bezpośrednio na stojaku piekarnika i piec do bardzo miękkiej, o 45 protokół. Super. Wycisnąć czosnek ze skórek do miski. Za pomocą widelca rozgnieść czosnek na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
CzosnekCzosnek
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Rozgrzać 3 łyżeczki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać przegrzebki solą i pieprzem. Dla przegrzebków morskich: Sear pół na raz, aż brązowy i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 1 minutę na stronę. W przypadku przegrzebków zatoczkowych: podsmażyć pół na raz, aż będzie nieprzejrzyste, często mieszając, około 1 1/2 minuty na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
7
Przenieś na talerz. Namiot z folią do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
W międzyczasie przynieś sok z małży i wermut do zagotowania w małym rondlu; usuń z ognia. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sok Z MałżySok Z Małży
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Żółtka i 2 łyżki prażonego czosnku ubić w dużej metalowej misce do wymieszania. Stopniowo ubijać mieszankę soku z małży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
Sok Z MałżySok Z Małży
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Umieść miskę na rondlu gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody) i ubijaj, aż sabayon będzie gęsty i kremowy, a termometr zarejestruje 71°, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Wyjąć miskę z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Ubić natkę pietruszki, estragon i szczypiorek. Doprawić sabayon solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
EstragonEstragon
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Podzielić rukolę na 4 ciepłe talerze; umieścić przegrzebki na szczycie rukoli. Łyżka sabayon na przegrzebki i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
RukolaRukola
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn