Zapiekane przegrzebki z masłem czosnkowo-Pietruszkowym
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz przegrzebki, sól i pieprz, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z sosem cytrynowo-Pietruszkowym, Zapiekane przegrzebki z natką pietruszki i pesto z cebuli, oraz Zapiekane przegrzebki z Pietruszkowo-tymiankowym smakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przegrzebki opłukać i osuszyć; posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na patelni nieprzywierającej o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron i nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do testu), o 4 protokół.
Przełożyć przegrzebki na talerz; przykryć folią, aby się ogrzać.
Dodać 1/2 łyżki masła, czosnek, i szalotka na patelni. Gdy masło jest stopione, dodać grzyby; mieszać często, aż grzyby są rumiane, około 5 minut.
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła, wraz z bulionem z kurczaka, pietruszką, pomidorami, białym winem i sokiem z cytryny; doprowadzić do wrzenia i gotować 1 do 2 minut.
Łyżka ziemniaka czystego do czterech płytkich misek; top każdy z 3 przegrzebki. Łyżka pieczarek i sosu na przegrzebki.
Yukon Gold potato pure. W 4-do 5-kwartowej patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 do 3 kwarty wody do wrzenia. Obrać 1 funt ziemniaków Yukon Gold; pokroić na 1-calowe kawałki.
Dodać ziemniaki na patelni; gotować do miękkości po przekłuciu, 15 do 20 protokół.
Odcedzić i wrócić do patelni. Ziemniaki rozgnieść z 1/4 szklanki odtłuszczonego bulionu z kurczaka, 2 łyżki śmietany, sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.