Zapiekane przegrzebki z figami i sałatką z jabłek
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli 3,48 zł za porcję wpadnie w twój budżet, zapiekane przegrzebki z figami w portkach i sałatka z jabłkami mogą być świetne bezglutenowe i wegańskie przepis do wypróbowania. Jeśli masz pod ręką sok pomarańczowy, pieprz, szczypiorek i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki na mikro zielonych z pomarańczowym estragonem Vinaigrette z masłem gotowany Homar, Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej, oraz Sałatka z rukoli z fig i marynowanej cebuli.
Instrukcje
Połącz figi i 4 kolejne składniki (figi przez sok pomarańczowy) w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub do miękkości.
Wyjąć figi łyżką szczelinową, rezerwując płyn do gotowania. Figi lekko ostudzić i przeciąć na pół wzdłuż.
Połącz figi i jabłko w misce.
Połącz płyn do gotowania i 1 łyżeczkę oleju, dobrze mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę jabłek; wrzucić delikatnie do herbu.
Posypać solą i pieprzem na przegrzebki.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki; gotować 2 minuty z każdej strony lub aż przegrzebki są zrobione.
Umieść 1 szklankę zieleni na każdym z 4 talerzy. Mieszankę jabłkową i przegrzebki równomiernie podzielić na sałatki; posypać szczypiorkiem.