Zapiekane przegrzebki z duszonym kolorem i sosem Cydr
Przepis zapiekane przegrzebki z duszonych zieleni Collard i sosem cydr może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bardzo nurek przegrzebki, wino, masło i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duszone warzywa Collard, musztarda i czerwony szwajcarski Chard, Duszone Collard Greens, oraz Duszona fasola z zieleniną i szynką.
Instrukcje
W dużym garnku podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, o 5 protokół.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj zielenie collard i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać wino i gotować, mieszając, aż collards zwiędną, o 5 minut dłużej.
Dodaj wszystko, ale 1/3 szklanki bulionu z kurczaka do collards i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie małym ogniu do miękkości, o 1 1/2 godziny.
Dodać 2 łyżki octu cydr i 2 łyżki masła i gotować na wolnym ogniu przez 10 więcej minut; zachować ciepło.
Przyprawić przegrzebki solą i pieprzem, posypać mąką, odsączając nadmiar. Na dużej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła w pozostałej 1 łyżce oleju.
Dodaj przegrzebki i gotować na dużym ogniu, aż złoty na dnie, o 4 protokół. Włącz i gotować przegrzebki, aż lekko rumiane i gotowane przez, 1 do 2 minut dłużej.
Przenieść przegrzebki do dużego talerza i ogrzać.
Powrót patelni do wysokiej temperatury.
Dodać jabłecznik, Pozostałe 1/3 szklanki bulionu z kurczaka i 1 łyżka octu i gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż lekko zmniejszona, 5 protokół. Zmniejsz ogień do umiarkowanego, dodaj pozostałe 2 łyżki masła i wstrząśnij patelnią, aż masło zostanie włączone. Przecedzić do miski.
Za pomocą łyżki szczelinowej, kopiec collards na 8 talerzy. Top każdej porcji z 2 przegrzebki i sosem i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.