Zapiekane przegrzebki z cytrynowym Farro i sałatką z rukoli

Zapiekane przegrzebki z cytrynowym Farro i sałatką z rukoli
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Ten wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,75 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, pieprz, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z rukoli cytrusowej z Podsmażonymi przegrzebkami, Zapiekane przegrzebki Morskie Jumbo z zwiędłą rukolą, kukurydzą, sałatką Shiitake i winegretem sojowym imbirowym, oraz Dziś Kolacja: zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i rukolą.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać farro i 1 łyżeczkę soli, wymieszać do połączenia, i wrócić do gotować. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż farro będzie miękkie, o 25 do 30 minut.W międzyczasie w dużej, niereaktywnej misce umieścić pozostałą łyżeczkę soli, skórkę z cytryny, sok z cytryny, czosnek i odmierzony pieprz i wymieszać, aby połączyć. Podczas ciągłego ubijania dodać 3 łyżki oleju w powolnym, stałym strumieniu, aż do całkowitego włączenia. Odstawić miskę w temperaturze pokojowej na co najmniej 15 minut.Gdy Farro jest gotowy, natychmiast go spuścić. Ponownie ubij sos cytrynowo-czosnkowy, dodaj ciepły farro i rukolę i wymieszaj, aby połączyć. Odstawić podczas gotowania przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
PrzegrzebkiPrzegrzebki
RukolaRukola
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
FarroFarro
CytrynaCytryna
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Usuń białą opalizującą zakładkę (zwaną mięśniem połowu) z boku każdego przegrzebka, poklepać je bardzo sucho ręcznikami papierowymi i doprawić obie strony solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Podgrzej pozostałą łyżkę oleju na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Umieść przegrzebki na patelni i sear bez przeszkadzania, aż do dna są głębokie złoty kolor, o 3 do 4 protokół. Korzystanie szczypce, flip przegrzebki (jeśli trzymać, czekać, aż naturalnie zwolnić przed rzut) i sear drugą stronę, aż przegrzebki są nieprzezroczyste w środku, o 1 do 2 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
6
Przenieś na duży talerz.Sałatkę Farro wymieszać, a następnie podzielić na 4 talerze. Podzielić przegrzebki na sałatkę i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
FarroFarro

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn