Zapiekane przegrzebki z cukinią

Zapiekane przegrzebki z cukinią
Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. Jeśli 1,13 zł za porcję spada w budżecie, pieczone przegrzebki z cukinią może być wielki bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis do wypróbowania. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać curry, ząbek czosnku, przegrzebki morskie i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z cukinią i marchewką, Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej, oraz Zapiekane Przegrzebki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń twarde mięśnie z boku każdego przegrzebka, jeśli to konieczne. Pat przegrzebki suche i posypać curry i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Curry W ProszkuCurry W Proszku
PrzegrzebkiPrzegrzebki
2
Rozgrzać 1/2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie sear przegrzebki w 2 partiach, dodając kolejny 1/2 łyżka oleju, jeśli to konieczne, aż złoty, 1 do 2 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć przegrzebki na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
4
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni, a następnie gotować imbir i czosnek na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać cukinię i sól i pieprz do smaku, a następnie gotować, mieszając często, aż chrupiące-miękkie, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CukiniaCukinia
6
Powrót przegrzebki na patelni z wszelkich soków zgromadzonych na talerzu i wrzucić z cukinią tylko do ogrzania przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
CukiniaCukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia16
Magazyn