Zapiekane przegrzebki z boczkiem i szpinakiem
Przepis zapiekane przegrzebki z boczkiem i szpinakiem można zrobić w około 45 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz szpinak dla niemowląt, sól koszerna, boczek cięty na środku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i boczkiem, Zapiekane przegrzebki na sałatce z boczkiem i szpinakiem z winegretem z cydru, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym.
Instrukcje
Boczek ugotować na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż będzie ostry.
Boczek wyjąć z patelni, zostawiając na patelni 1 łyżkę kapieli; grubo posiekać i odstawić boczek. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi.
Posypać przegrzebki równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Dodaj przegrzebki do kapieli na patelni; gotować 2 1/2 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Przenieść na talerz; utrzymać ciepło. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 3 protokół, często mieszając.
Dodaj połowę szpinaku; gotuj 1 minutę, często mieszając.
Dodaj pozostałą połowę szpinaku; gotować 2 minuty lub tylko do zwiędnięcia, często mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/8 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu. Podzielić mieszankę szpinaku między 4 talerze; top każdej porcji równomiernie z pokruszonym boczkiem i 3 przegrzebki.
Podawać natychmiast z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.