Zapiekane przegrzebki z boczkiem i szpinakiem

Zapiekane przegrzebki z boczkiem i szpinakiem
Przepis zapiekane przegrzebki z boczkiem i szpinakiem można zrobić w około 45 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz szpinak dla niemowląt, sól koszerna, boczek cięty na środku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i boczkiem, Zapiekane przegrzebki na sałatce z boczkiem i szpinakiem z winegretem z cydru, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym.

Instrukcje

1
Boczek ugotować na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż będzie ostry.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Boczek wyjąć z patelni, zostawiając na patelni 1 łyżkę kapieli; grubo posiekać i odstawić boczek. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Posypać przegrzebki równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PieprzPieprz
SólSól
5
Dodaj przegrzebki do kapieli na patelni; gotować 2 1/2 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieść na talerz; utrzymać ciepło. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
7
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 3 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj połowę szpinaku; gotuj 1 minutę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
9
Dodaj pozostałą połowę szpinaku; gotować 2 minuty lub tylko do zwiędnięcia, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
10
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/8 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu. Podzielić mieszankę szpinaku między 4 talerze; top każdej porcji równomiernie z pokruszonym boczkiem i 3 przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SzpinakSzpinak
PieprzPieprz
SólSól
11
Podawać natychmiast z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn