Zapiekane przegrzebki w bulionie miętowym z groszkiem i pieczonymi pomidorami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanych przegrzebków w bulionie miętowym z groszkiem i pieczonymi pomidorami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis ma 234 kalorie, 20g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.43 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka drobnego groszku, oliwa z oliwek, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z miętą, groszkiem i boczkiem, Zapiekane przegrzebki z miętą, groszkiem i boczkiem, oraz Zapiekane przegrzebki z bulionem z dyni i prażonymi orzechami laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory opłucz, pokrój na pół wzdłuż i umieść, pokrój boki w górę, na patelni o szerokości 9 cali.
Posypać lekko solą, pieprzem i cukrem. Drobno posiekać tyle liści mięty, aby zrobić 2 łyżki; wymieszać z 1/2 łyżki oliwy z oliwek. Mieszankę pokroić na pokrojone boki pomidorów.
Skropić równomiernie pozostałą 1/2 łyżki oleju.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, aż rumiane na górze, o 1 godzinę. (Jeśli soki na patelni zaczną czernieć, dodaj kilka łyżek wody do patelni.)
Tymczasem, środek 2 szklanki bulionu. W blenderze lub robocie kuchennym, wirować groch, pozostałe liście mięty, i tyle bulionu, ile potrzeba do przetworzenia aż do bardzo gładkiej.
Wlać do 2-do 3-quart patelni i dodać resztę 2 szklanki bulionu.
Wypłukać i odsączyć przegrzebki; osuszyć.
Posypać lekko solą i pieprzem. Ustaw 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu i dodaj masło; gdy dopiero zaczyna się brązowieć, połóż przegrzebki, płaską stronę w dół, na patelni. Gotować, aż dobrze rumiane, o 2 protokół; włączyć do brązowego innych stron dobrze, i gotować, aż przegrzebki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do testu), 2 do 3 minut dłużej. Tymczasem przynieś bulion Grochowo-miętowy na wolnym ogniu, około 4 minut.
Przegrzebki przenieść równo do szerokich, płytkich misek zupy.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki bulionu i wina do patelni; włączyć ciepło do wysokiej i mieszać często do wolnego rumiane kawałki aż zredukowane do około 1/3 szklanki, 2 do 4 protokół.
Zestaw 2 połówki pomidorów na przegrzebki w każdej misce, wlać gorący bulion Grochowo-miętowy równo wokół przegrzebki.
Polać pomidorami sosem winnym, a miseczki udekorować gałązkami mięty.