Zapiekane kotlety wieprzowe
Potrzebujesz bezglutenowego dania głównego ? Zapiekanka z kotletów wieprzowych może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 2,82 dolara za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 376 kalorii , 36 g białka i 16 g tłuszczu . 1 osoba przygotowała tę potrawę i zrobiłaby ją ponownie. Udaj się do sklepu i kup ziemniaki, zagęszczoną zupę krem z grzybów, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 75% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Zapiekanka z ziemniaków o zapachu tymianku , Grillowane kotlety wieprzowe z ananasem i Pieczone faszerowane kotlety wieprzowe .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż kotlety wieprzowe na średnim ogniu w oleju, aż stracą różowy kolor; zdejmij je z patelni i trzymaj w cieple.
Odcedź, zachowując 1 łyżeczkę wytopionego tłuszczu. Na tej samej patelni podsmaż cebulę na wytopionym tłuszczu, aż zmięknie. Wymieszaj z zupą i mlekiem.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym o pojemności 2-1/2 qt ułóż warstwę połowy ziemniaków, kapusty, soli i pieprzu.
Wlać 3/4 szklanki zupy na wierzch. Układać warstwami. Na wierzchu ułożyć kotlety wieprzowe.
Polej kotlety resztą zupy. Przykryj i piecz w temperaturze 175°C przez 50–60 minut lub do momentu, aż wieprzowina i warzywa będą miękkie.