Zapiekane Foie Gras i dżem z borówek na grzance Brioche
Seared Foie Gras i Lingonberry Jam na Brioche tosty może być tylko przyprawa szukasz. Ten przepis służy 60. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 51 kalorii. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz sok z cytryny, dżem z borówki, wątróbki z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Zapiekane Foie Gras i dżem z borówek na grzance Brioche, Pierogi foie Gras z foie gras, oraz Pieczone Foie Gras z kremem imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brioche pokroić w plastry grubości 3/4 cala, a następnie do 60 (1 1/2 cala) kostki.
Ciepła 1 łyżka masła z 2 łyżki oleju w patelni nonstick 12-calowy na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi. Gotować kostki brioche, 12 na raz, aż złoty kolor na górze i na dole, o 3 minut w sumie.
Brioche przenieść jako gotowane do stojaka do ostygnięcia i posypać solą do smaku. Między partiami ostrożnie wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi i dodaj więcej masła i oleju.
Pieprz i sok wymieszać z dżemem. Dżem schłodzić, przykryć, aż będzie gotowy do użycia.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Pokroić foie gras na kawałki 1-na 1/2 cala i doprawić solą i pieprzem.
Ciepła 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować foie gras, o 20 sztuk na raz, aż złoty kolor z obu stron, o 1 1/2 minut w sumie.
Przełożyć gotowane foie gras na płytką patelnię do pieczenia za pomocą szpatułki i ułożyć w 1 warstwie. Między partiami ostrożnie wytrzyj patelnię do czysta.
Podgrzać foie gras w razie potrzeby w środku piekarnika 2 minuty, lub aż po prostu gorące, przed montażem hors d ' oeuvres. Tuż przed podaniem top tosty z dżemem borówkowym, następnie foie gras.
* Polewa z dżemu borówkowego może być wykonana 2 dni wcześniej i schłodzona, pokryta.* Grzanki mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzone przed przechowywaniem w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. Jeśli tosty stają się miękkie, przełóż je na blasze do pieczenia w środku piekarnika o temperaturze 204°.* Jeśli używasz wątróbek z kurczaka, oddzielaj płaty i osuszaj. Doprawić solą i pieprzem. Gotować wątróbki, całe, aż do gotowane przez, o 4 minut w sumie.
Wątróbki pokroić na kawałki po ugotowaniu.