Zapiekane Ciasto Z Jagodami
Przyprawione ciasto jagodowe wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 456 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, sól, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Spróbuj Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, oraz Muffinki Z Jagodami Przyprawione dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 2 1/2 szklanki mąki, 1 łyżka. cukru i 1 1/2 łyżeczki. sól w dużej misce. Wrzuć 7 łyżek. masło i skracanie. Używając rąk, widelca, blendera do ciast lub dwóch noży, wyrabiaj masło i skracaj do mieszanki mąki, aż będzie przypominać mąkę kukurydzianą z kawałkami grochu.
Za pomocą widelca, szybko wymieszać w 1/2 szklanki bardzo zimnej wody. Kawałki ciasta i okruchy obrócić na czystą powierzchnię. Zagniataj, aż ciasto zacznie trzymać się razem, 5 do 10 razy. Podzielić ciasto na pół i poklepać każdą połowę w 6-in. dysk. Owinąć w folię i schłodzić 15 minut lub do nocy.
Umieść stojak piekarnika na najniższym szczeblu. Rozgrzej piekarnik do 37
Rozpakuj jeden dysk ciasta i połóż na mące.
Zwiń w 12-calowy. koło (ok. grube), obracając 90 po każdym przejściu wałka do ciasta, aby nie przyklejał się.
Przeniesienie na 9-in. pie pan, pozwalając ciasto spaść na miejsce (jeśli nacisnąć lub rozciągnąć go na miejsce, będzie kurczyć się z powrotem po upieczeniu). Przyciąć krawędzie ciasta do 1/4 cala. za krawędzią patelni. Przykryć folią i schłodzić 15 minut. W międzyczasie rozwiń drugi dysk na 11-calowy. koło.
Pokroić na dziesięć 1-in.- szerokie paski.
Przełożyć na blachę do pieczenia, przykryć folią i schłodzić 15 minut.
Podczas gdy skorupy schłodzić, wymieszać pozostałą mąkę, 1/4 szklanki cukru granulowanego, brązowy cukier, tapioka, pozostała sól, cynamon, pieprz, gałka muszkatołowa, i goździki w misce.
Dodać jagody i sok z cytryny; wymieszać. Smak i dodać więcej cukru granulowanego (do 1/4 szklanki), jeśli chcesz.
Wlać mieszankę jagodową do skórki i kropki z pozostałym masłem.
Aby utkać skorupę kratową, ułóż 5 pasków ciasta pionowo w poprzek ciasta, równomiernie rozstaw. Weź górę co drugi pasek i złóż go do połowy.
Połóż pasek poziomo na środku ciasta, obok fałd pionowych pasków. Rozłóż pionowe paski z powrotem nad poziomym paskiem. Złóż pionowe paski, które pozostały płaskie po raz ostatni, i powtórz z drugim poziomym paskiem, umieszczając go nad pierwszym paskiem (z dala od Ciebie). Powtórz z trzecim poziomym paskiem powyżej drugiego. Powtórz ten proces na dolnej połowie ciasta, używając pozostałych 2 pasków ciasta.
Fold dolnej krawędzi skorupy nad górną skorupę i zaciskane krawędzie razem.
Piec, aż ciasto jest rumiane i napełniania bulgotanie w środku, 60 do 75 protokół. Krawędź przykryć paskami folii, jeśli brązowieje zbyt szybko.
Ostudzić, aż dno patelni do ciasta osiągnie temperaturę pokojową.