Zapiekane Ciasto Jabłkowo-Jeżynowe

Zapiekane Ciasto Jabłkowo-Jeżynowe
Zapiekane ciasto jabłkowo-jeżyn jest Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 276 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, jabłka granny smith, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Pieczeń Wieprzowa Zawijana W Boczek, oraz Grillowana Prosciutto owinięta brzoskwiniami z jeżyn glazurą balsamiczną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić skórkę: w misce wymieszać mąkę i sól. Używając blendera do ciast lub dwóch noży, pokrój na maśle, aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj 1/4 szklanki wody z lodem; mieszać tylko do momentu, aż ciasto się połączy, dodając więcej wody w razie potrzeby. Zbierz ciasto na krążek, owinąć w folię i schłodzić co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Wykonać nadzienie: jabłka obierać, rdzeń i cienko pokroić w plasterki. Wymieszać z jeżyn, 1/2 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
4
Umieść stojak na środku piekarnika; Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć ciasto z lodówki i pozostawić do zmiękczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Rozwałkuj do 14-calowego koła; przenieś do blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Rozłóż dżem w 10-calowym okręgu na cieście. Ułóż owoce na dżemie. Używając rąk, ostrożnie przynieś krawędzie skórki na owoce, składając w razie potrzeby (ciasto nie pokryje owoców).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
OwoceOwoce
DżemDżem
8
Skórkę posmarować białkiem jajka; posypać pozostałą 1 łyżką. cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CukierCukier
9
Piec, aż owoce są bulgotanie i skorupa jest złoty, 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 10 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn