Zapiekane ciasto dyniowe z Pralinkami z orzechów laskowych

Zapiekane ciasto dyniowe z Pralinkami z orzechów laskowych
Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 675 kalorii, 8G białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz sól, vanillan ekstrakt, woda z lodu, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Spiced Pumpkin Praline Roll, oraz Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia obramowana blachą do pieczenia z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Wymieszać 1/3 szklanki wody i śmietany Tatara w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cukier; mieszać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień; gotować bez mieszania do złotego koloru, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast i wirującą patelnią, około 11 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
4
Dodać orzechy; wirować do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
5
Wlać pralinki na blasze do pieczenia, rozprzestrzeniania metalową szpatułką. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
6
Pralinki podzielić na kawałki; zmielić na pół drobno w procesorze. Rezerwy proszku do napełniania i pozostałe kawałki do dekoracji. (Można dokonać 5 dni wcześniej. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
1
Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać skrócenie i masło; pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
3
Przenieść do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wymieszać 2 łyżki wody lodowej i octu w małej misce i dodać do mieszaniny mąki. Mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; schłodzić 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
OcetOcet
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Rozwałkować ciasto na mąki powierzchni do 14-calowy Okrągły.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Przenieś do 9-calowego szklanego naczynia do ciasta. Trim zwis do 3/4 cala. Obróć krawędzie pod; crimp. Zamrozić 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
7
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec skorupę, aż krawędzie zaczną brązowieć, naciskając z tyłu widelca, jeśli skorupa pęcherzyki, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć skórkę z piekarnika. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ubić pralinkę w proszku, dynię i następne 10 składników w średniej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać nadzienie do ciepłej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
3
Piec, aż nadzienie jest dmuchany wokół krawędzi i po prostu ustawić w centrum, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieść ciasto do stojaka; cool. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć luźno i schłodzić.)
1
Śmietanę i cukier ubić w misce, aż uformują się szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przełożyć krem do woreczka z dużą końcówką gwiazdki. Rozety rur wokół górnej krawędzi pie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
3
Udekoruj kawałkami pralinek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny

Składniki

2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŚliwki duszone lub inne owoceŚliwki duszone lub inne owoce1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepure pumpkinpure pumpkin2Batoniki toffi Heathmrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy0Batoniki toffi Heathbiałka jaj (około 9)białka jaj (około 9)2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) złoty brązowy cukier(pakowane) złoty brązowy cukier1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone1Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona156opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/4 szklanki orzechów laskowych (o, tosty, łuskane, grubo posiekane1/4 szklanki orzechów laskowych (o, tosty, łuskane, grubo posiekane1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(lub więcej) wody lodowej(lub więcej) wody lodowej22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu5 cukierków Peachie-O5 cukierków Peachie-O0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesolidne skracanie warzyw, pokrojone w kostkę 1/2 cala, zamrożonesolidne skracanie warzyw, pokrojone w kostkę 1/2 cala, zamrożone2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej2Batoniki toffi Heathpasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuschłodzone niesolone masło, pokrojone w kostkę 1/2 calaschłodzone niesolone masło, pokrojone w kostkę 1/2 cala1Batoniki toffi Heathnestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn