Zadymiona zupa z dorsza i pasternaku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj wędzonego dorsza i pasternaku. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 295 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka tymianku, lekko dorsza, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zadymiona zupa z dorsza i pasternaku, Zupa Z Pasternaku Wędzonego, oraz Pasternak-zupa ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli wędzony dorsz ma silny dymny smak, moczyć go w wodzie przez 30 minut, odcedzić i spłukać.
W dużym rondlu przykryj dorsza i wędzonego dorsza wodą, dodaj sok z połowy cytryny i tymianku. Doprowadzić płyn do gotowania na delikatnym wolnym ogniu. Kłusować rybę przez 8 do 10 minut lub do momentu, gdy ryba będzie po prostu ugotowana i miękka.
Wyjąć rybę do miski i zarezerwować płyn do kłusowania. Gdy ryba ostygnie na tyle, aby mogła sobie poradzić, rozbij ją na duże kawałki wielkości kęsa. Odstawić.
Podczas gotowania dorsza obrać pasternak i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala. Ziemniaki obrać, pokroić w 1/2 cala kostki i umieścić je w misce z wodą, aby zapobiec odbarwieniu.
W dużym rondlu lub czajniku roztopić 2 łyżki masła lub margaryny na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż zwiędnie i złocisty.
Dodać pasternak, ziemniaki i 3 szklanki płynu do kłusowania. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień i przykryć. Dusić przez 15 minut, lub aż warzywa będą miękkie.
Mleko i śmietanę rozgrzać w małym rondlu. Nie gotować. Wymieszać z mieszanką warzywną.
Dodać dorsza i dorsza wędzonego; wymieszać. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Tuż przed podaniem wymieszaj pozostałą łyżkę masła. Każdą porcję ułożyć świeżo zmielonym pieprzem i szczypiorkiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.