Zacieru z kalafiora z pieczonym czosnkiem

Zacieru z kalafiora z pieczonym czosnkiem
Kalafior zacieru z pieczonym czosnkiem może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 94 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, kalafior, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Spróbuj Pieczony Czosnek I Rozmaryn Kalafior Zacieru, Pieczony Czosnek Kalafior Seler Korzeń Mash, oraz Szczypiorek & Czosnek Ziemniaki Kalafior Mash dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ten przepis jest numer dwadzieścia dziewięć w moim trzydziestu na Święto Dziękczynienia projektu, gdzie jestem gotowanie trzydzieści przepisy inspirowane listopadowym wydaniu magazynu Food Network. Oryginał i inne moje przepisy znajdziecie tutaj: http://sallycooks.com/2013/11/23/cauliflower-mash-with-roasted-garlic / ten pochodzi z jednej z moich ulubionych stron w magazynie zatytułowanym "puree warzywne 10 sposobów" strony są wypełnione kolorowymi puree warzyw, w tym buraki, korzeń selera i rutabagas. Miałem zamiar spróbować puree kalafior po widząc to zrobić rundy na Pintereście przez jakiś czas, więc dałem mu wir w moim robocie kuchennym (kalambur przeznaczony) i okazało się, że jest całkiem pyszne! Byłoby to świetne danie w miejsce tradycyjnych puree ziemniaczanego to święto Dziękczynienia.Dodałem pieczony czosnek do przepisu, aby dać zacieru kalafiora bogatszy smak. Łatwo jest pieczyć czosnek w kilku krokach.Wystarczy rozgrzać piekarnik do 400 stopni, odkleić zewnętrzne warstwy skóry cebulki czosnku, pozostawiając nienaruszone Skórki poszczególnych goździków. Za pomocą noża odetnij wierzchołek goździków, odsłaniając poszczególne ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
SelerSeler
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Czosnek umieścić na blasze pokrytej folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Skropić łyżkę lub dwie oliwy z oliwek na czosnek i owinąć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Piec w temperaturze 400 stopni przez 30-35 minut lub aż goździki zmiękną. Pozostaw czosnek do ostygnięcia i za pomocą małego widelca lub palców, aby wyciągnąć lub wycisnąć pieczone ząbki czosnku ze skórek. Możesz jeść to proste, z chlebem lub krakersami lub używać go w recepturach takich jak ten.beforepo
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Do WiązaniaDo Wiązania
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Co zrobić:umieść różyczki w koszyku na parowiec w garnku wypełnionym 1-2 cale wrzącej wody i pary do miękkości, 15-20 minutescuree kalafior z masłem, mlekiem, solą, pieprzem i prażonymi girlikamiserve ciepły przyozdobiony masłem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną, jeśli chcesz
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn