Yuca Gratin (Yuca Gratinada)
Yuca Gratin (Yuca Gratinada) może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.1 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 513 kalorii, 7G białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Jeśli masz masło, jajko, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 160 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bolitas de Yuca y Queso (Kulki Yuca nadziewane serem), Buñuelos de Yuca y Queso (frytki Jukańskie i serowe), oraz Kolumbijski chleb Yuca (Pan de Yuca) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować yuca w dużym garnku z osoloną wodą na średnim ogniu przez około 15 minut lub do przetargu widelca.Wyreguluj stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 375° F.
Odcedzić yuca i usunąć wszelkie włókna z centrum.
Przełożyć do dużej miski i zacieru.
W małym garnku na średnim ogniu rozgrzać grubą śmietanę, bulion z kurczaka lub warzyw, czosnek, masło i sól.
Do puree Juca dodać śmietanę, ubite jajko, natkę pietruszki i szczypiorek i dobrze wymieszać.
Przełożyć mieszaninę yuca do wysmarowanego naczynia do pieczenia, posypać serem parmezan na wierzchu i piec około 30 minut lub do złotego koloru w niektórych częściach.