Yakitori Don
Yakitori Don może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 35g białka, oraz 32G tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sos sojowy, sake, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Yakitori, Yakitori, oraz Glazura Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć. W szklanym naczyniu do pieczenia lub misce wymieszaj imbir, czosnek, cukier, sos sojowy, sake i mirin.
Umieść kurczaka w mieszaninie do marynowania. Przechowywać w lodówce, pokryte przez kilka godzin, lub na noc.
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Umieścić kawałki kurczaka w skórce patelni-strona w dół, zastrzegając marynatę. Gotować do jasnobrązowego, następnie odwrócić i brązowy z drugiej strony.
Odcedzić tłuszcz i zalać marynatą na patelnię.
Przykryć i zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu przez 8 do 10 minut.
Zdejmij pokrywkę i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu potrząsając patelnią, aż marynata zostanie zredukowana do przyjemnego gęstego sosu, a kawałki kurczaka zostaną całkowicie ugotowane.