Yai-Yai ' s Moussaka

Yai-Yai ' s Moussaka
Moussaka Yai-Yai może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 668 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser feta, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Warstwy:.Rozgrzej piekarnik do pieczenia.Bakłażany i ziemniaki umyć (obrać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Pokroić wzdłuż w dół w środku, a następnie w calowe plastry.
3
Posypać solą po obu stronach bakłażana i plasterków ziemniaków.Płaszcz 2 tace do pieczenia z oliwą z oliwek (po jednym dla każdego warzywa, ponieważ ziemniaki będą gotować szybciej niż bakłażan).Użyj ręczników papierowych, aby poklepać sól wchłoniętą wilgoć z bakłażana i plasterków ziemniaków (sugeruję pozostawienie trochę wilgoci na ziemniakach, ponieważ mają tendencję do wysychania).Płaszcz bakłażan i plastry ziemniaków z oliwą z oliwek i umieścić w piekarniku, aż rumiane (od jasnego do średniego). Odwróć i powtórz.Płaszcz nieprzywierającą 9 x13-calowe naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek.Dno przykryć plasterkami bakłażana (ziemniaki zostaną użyte później).Ustaw piekarnik na 177°.Beef:.In rondel, dodać oliwę z oliwek, wołowinę i preferowaną ilość cebuli.Gotować, aż wołowina jest brązowy i cebula jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Spuścić nadmiar płynu.
5
Dodaj czosnek, pastę pomidorową, oregano, sól, pieprz, czosnek, pietruszkę, cynamon i gałkę muszkatołową.Bardzo ważne: smakuj po wymieszaniu i odpowiednio dostosuj składniki(niektórzy mogą chcieć trochę więcej kopa).Ciężka Konstrukcja:.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Wlać wystarczająco dużo mieszanki wołowiny na pokrycie bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Warstwa z plasterkami ziemniaków.Przykryj wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
8
Warstwę plasterkami bakłażana.Zrób wszystkie warstwy, które możesz! Baw się dobrze, ale pamiętaj, aby zostawić wystarczająco dużo miejsca na sos śmietanowy! Odstawić.Sos Śmietanowy:.Masło rozpuścić w rondlu.Wymieszać z mąką, solą, gałką muszkatołową i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Sos śmietanowySos śmietanowy
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Wyjąć z ognia i powoli wymieszać z mlekiem.Powrót do ciepła, aż lekko thickened.In w małej misce ubić jajka i dodatkowe żółtko.Temperuj jajka, dodając trochę gorącej mieszanki (jeśli tego nie zrobisz, jajka będą natychmiast gotować, gdy zostaną dodane do mieszanki).Na małym ogniu: powoli dodawać jajka do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Dobrze wymieszać.***
11
SOS zalać warstwami i posypać sery.***
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
12
Piec w temperaturze 177° przez 45 minut do godziny (gdy sos jest brązowy).***
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Niech moussaka ostygnie (do temperatury pokojowej) przed schłodzeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn