Yai-Yai ' s Moussaka
Moussaka Yai-Yai może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 668 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser feta, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Warstwy:.Rozgrzej piekarnik do pieczenia.Bakłażany i ziemniaki umyć (obrać).
Pokroić wzdłuż w dół w środku, a następnie w calowe plastry.
Posypać solą po obu stronach bakłażana i plasterków ziemniaków.Płaszcz 2 tace do pieczenia z oliwą z oliwek (po jednym dla każdego warzywa, ponieważ ziemniaki będą gotować szybciej niż bakłażan).Użyj ręczników papierowych, aby poklepać sól wchłoniętą wilgoć z bakłażana i plasterków ziemniaków (sugeruję pozostawienie trochę wilgoci na ziemniakach, ponieważ mają tendencję do wysychania).Płaszcz bakłażan i plastry ziemniaków z oliwą z oliwek i umieścić w piekarniku, aż rumiane (od jasnego do średniego). Odwróć i powtórz.Płaszcz nieprzywierającą 9 x13-calowe naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek.Dno przykryć plasterkami bakłażana (ziemniaki zostaną użyte później).Ustaw piekarnik na 177°.Beef:.In rondel, dodać oliwę z oliwek, wołowinę i preferowaną ilość cebuli.Gotować, aż wołowina jest brązowy i cebula jest miękka.
Dodaj czosnek, pastę pomidorową, oregano, sól, pieprz, czosnek, pietruszkę, cynamon i gałkę muszkatołową.Bardzo ważne: smakuj po wymieszaniu i odpowiednio dostosuj składniki(niektórzy mogą chcieć trochę więcej kopa).Ciężka Konstrukcja:.
Wlać wystarczająco dużo mieszanki wołowiny na pokrycie bakłażana.
Warstwa z plasterkami ziemniaków.Przykryj wołowiną.
Warstwę plasterkami bakłażana.Zrób wszystkie warstwy, które możesz! Baw się dobrze, ale pamiętaj, aby zostawić wystarczająco dużo miejsca na sos śmietanowy! Odstawić.Sos Śmietanowy:.Masło rozpuścić w rondlu.Wymieszać z mąką, solą, gałką muszkatołową i białym pieprzem.
Wyjąć z ognia i powoli wymieszać z mlekiem.Powrót do ciepła, aż lekko thickened.In w małej misce ubić jajka i dodatkowe żółtko.Temperuj jajka, dodając trochę gorącej mieszanki (jeśli tego nie zrobisz, jajka będą natychmiast gotować, gdy zostaną dodane do mieszanki).Na małym ogniu: powoli dodawać jajka do mieszaniny.
SOS zalać warstwami i posypać sery.***
Piec w temperaturze 177° przez 45 minut do godziny (gdy sos jest brązowy).***
Niech moussaka ostygnie (do temperatury pokojowej) przed schłodzeniem.