Yai-Yai ' s Moussaka

Yai-Yai ' s Moussaka
Moussaka Yai-Yai może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 668 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser feta, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Warstwy:.Rozgrzej piekarnik do pieczenia.Bakłażany i ziemniaki umyć (obrać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Pokroić wzdłuż w dół w środku, a następnie w calowe plastry.
3
Posypać solą po obu stronach bakłażana i plasterków ziemniaków.Płaszcz 2 tace do pieczenia z oliwą z oliwek (po jednym dla każdego warzywa, ponieważ ziemniaki będą gotować szybciej niż bakłażan).Użyj ręczników papierowych, aby poklepać sól wchłoniętą wilgoć z bakłażana i plasterków ziemniaków (sugeruję pozostawienie trochę wilgoci na ziemniakach, ponieważ mają tendencję do wysychania).Płaszcz bakłażan i plastry ziemniaków z oliwą z oliwek i umieścić w piekarniku, aż rumiane (od jasnego do średniego). Odwróć i powtórz.Płaszcz nieprzywierającą 9 x13-calowe naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek.Dno przykryć plasterkami bakłażana (ziemniaki zostaną użyte później).Ustaw piekarnik na 177°.Beef:.In rondel, dodać oliwę z oliwek, wołowinę i preferowaną ilość cebuli.Gotować, aż wołowina jest brązowy i cebula jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Spuścić nadmiar płynu.
5
Dodaj czosnek, pastę pomidorową, oregano, sól, pieprz, czosnek, pietruszkę, cynamon i gałkę muszkatołową.Bardzo ważne: smakuj po wymieszaniu i odpowiednio dostosuj składniki(niektórzy mogą chcieć trochę więcej kopa).Ciężka Konstrukcja:.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Wlać wystarczająco dużo mieszanki wołowiny na pokrycie bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Warstwa z plasterkami ziemniaków.Przykryj wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
8
Warstwę plasterkami bakłażana.Zrób wszystkie warstwy, które możesz! Baw się dobrze, ale pamiętaj, aby zostawić wystarczająco dużo miejsca na sos śmietanowy! Odstawić.Sos Śmietanowy:.Masło rozpuścić w rondlu.Wymieszać z mąką, solą, gałką muszkatołową i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Sos śmietanowySos śmietanowy
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Wyjąć z ognia i powoli wymieszać z mlekiem.Powrót do ciepła, aż lekko thickened.In w małej misce ubić jajka i dodatkowe żółtko.Temperuj jajka, dodając trochę gorącej mieszanki (jeśli tego nie zrobisz, jajka będą natychmiast gotować, gdy zostaną dodane do mieszanki).Na małym ogniu: powoli dodawać jajka do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dobrze wymieszać.***
11
SOS zalać warstwami i posypać sery.***
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
12
Piec w temperaturze 177° przez 45 minut do godziny (gdy sos jest brązowy).***
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Niech moussaka ostygnie (do temperatury pokojowej) przed schłodzeniem.

Składniki

1Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)3Batoniki toffi Heath1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1Batoniki toffi HeathPapier ryżowyPapier ryżowy1ciasteczka imbirowe, podzieloneciasteczka imbirowe, podzielone31 log koziego sera1 log koziego sera2Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)6krewetki i żyłkiser feta (wystarczy posypać)ser feta (wystarczy posypać)3Batoniki toffi Heathmąkamąka1ząbek czosnku mielonegoząbek czosnku mielonego454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgechuda mielona wołowina (preferencje)chuda mielona wołowina (preferencje)3kreski1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)6krewetki i żyłki1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1łyżka czerwony ocet winny3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny2Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano6krewetki i żyłkiparmezan (wystarczy posypać)parmezan (wystarczy posypać)6krewetki i żyłkipietruszka (preferencja)pietruszka (preferencja)1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych2Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3kreski1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's3ziemniaki białeziemniaki białe4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn