Wściekły homar z ryżem cytrynowym i chrupiącą bazylią

Wściekły homar z ryżem cytrynowym i chrupiącą bazylią
Zły homar z cytrynowym ryżem i chrupiącą bazylią może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 902 kalorie, 38g białka, oraz 30 g tłuszczu. Jeśli masz suszone w piecu pomidory, olej z orzeszków ziemnych, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Wściekły homar z ryżem cytrynowym i chrupiącą bazylią, Sałatka Z Homara Bazyliowo-Cytrynowego, oraz Chrupiący boczek owinięty daktylami z kremem cytrynowo-bazyliowym.

Instrukcje

1
Połącz mąkę wondra, chili w proszku, cayenne i sól w plastikowej torbie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Mąka WondraMąka Wondra
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Przeciąć żywe homary na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
3
Wyjmij pazury i rozłóż pazury, aby odsłonić jak najwięcej mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Wyjąć mięso z homarów i włożyć do przyprawionej mąki. Wstrząsnąć, aby dobrze pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Usunąć homara z mąki i strząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
6
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Rozgrzać olej w dużej patelni sauté na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj kawałki homara, wyciąć stronę w dół, kilka na raz, jeśli to konieczne, i zapiekać je przez około 4 protokół, lub aż będą złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
9
Przełóż homara na blachę do pieczenia, a gdy cały Homar zostanie wysmarowany, umieść blachę do pieczenia w nagrzanym piekarniku i piecz przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Podczas pieczenia homara przygotuj sos. Powrót saute patelni na średnim ogniu i dodać czosnek i płatki czerwonej papryki. Sauté przez około 3 protokół, lub aż czosnek jest złoty kolor, ale nie spalanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
12
Ubić masło i zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Ubić sok z cytryny, liście bazylii i pomidora julienne. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
14
Wyjmij homara z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Umieść kopiec ryżu cytrynowego na środku każdego z sześciu talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Groszek Goya®Groszek Goya®
16
Umieść równe porcje homara na ryżu. Polać sosem na wierzchu każdego kopca i udekorować smażoną bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®Groszek Goya®
17
Podawać natychmiast.
1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj cebulę i pozwól im spocić swój płyn przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać czosnek i potu na dodatkowe 3 minuty. Wymieszać z ryżem i smażyć go przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Dodaj wywar (lub wodę), sok z cytryny, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Podnieść ogień i doprowadzić wywar do wrzenia. Gotować przez około 15 minut, lub aż płyn zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki. Obniżyć ogień i szczelnie przykryć ryż. (Jeśli nie masz ciasnej pokrywki, przykryj ryż folią aluminiową.) Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub aż ryż wchłonie cały płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw ryż na parze przez 15 minut. Nie odkrywaj patelni. Gdy będziesz gotowy do podania, napełnij ryż widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Jeśli za pomocą cukinii, podczas gdy ryż jest spoczynkowy ciepła opcjonalne 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni sauté na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj cukinię i smażyć przez 4 protokół, lub tylko do lekko zmięknie. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Kiedy gotowy do podania ryżu, dodać cukinię i puch go do ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Groszek Goya®Groszek Goya®
1
Rozgrzać olej do 350 stopni na termometrze cukierków w dużym rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Stojąc jak najdalej od garnka i nosząc rękawicę kuchenną, Wrzuć liście bazylii do gorącego oleju. Olej może pęcherzyków i rozprysków. Smażyć przez około 1 minutę lub aż liście będą chrupiące. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś liście na podwójną warstwę ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Smak
4
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
5
David Burke jest współautorem, Z Carmel Berman Reingold, gotowania z Davidem Burke. Jest absolwentem Culinary Institute of America, kształcił się we Francji i jako pierwszy Amerykanin otrzymał prestiżową nagrodę Meilleurs Ouvriers de France Diplome d ' Honneur. Jego inne nagrody to japońska Nagroda Nippon Award of Excellence, Robert Mondavi Award of Excellence I nagroda August Escoffier Instytutu kulinarnego. Jest szefem kuchni i współwłaścicielem davidburke & donatella oraz szefem kuchni i jedynym właścicielem David Burke w Bloomingdale ' s W Nowym Jorku. Mieszka w Fort Lee w stanie New Jersey.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolaSola

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Etienne Boileau Petit Chablis. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Etienne Boileau Petit Chablis
Etienne Boileau Petit Chablis
Winifikowane i starzone w 100% ze stali nierdzewnej przez 6 miesięcy. Z jednej działki winorośli uprawianej na glinie Portlandian jest to klasyczny Petit Chablis, ostry i suchy, owocowy i łatwy w użyciu. Blady słomkowy kolor. Skoncentrowany nos z nutami ustnymi i delikatnymi cytrusowymi aromatami z akacjami, cytrusami i jabłkami na podniebieniu. Lekki i żywy z orzeźwiającą kwasowością i utrzymującymi się aromatami cytrynowymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn