Włoskie kiełbaski z soczewicą

Włoskie kiełbaski z soczewicą
Włoskie kiełbaski z soczewicą to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 435 kalorii, 13g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka pietruszki, cebuli, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Włoskie kiełbaski z soczewicą, Noworoczne kiełbaski z soczewicą czosnkową, oraz Duszone Kiełbaski Z Ziemniakami I Soczewicą Puy.

Instrukcje

1
Aby ugotować soczewicę, umieść 23 łyżki oleju w dobrej wielkości rondlu (i taki, który ma pokrywkę, która pasuje) na ogniu, a gdy jest ciepły, dodaj posiekaną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Posypać solą (co zapobiega jej brązowieniu) i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Dodaj soczewicę, dobrze wymieszaj, a następnie obficie przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i niech gotować delikatnie przez pół godziny lub tak, aż gotowane i większość, jeśli nie wszystkie, płyny wchłonięte. Nie dodaję soli na tym etapie, ponieważ sos dostarczony przez kiełbaski później (a który zostanie wylany na soczewicę) będzie dość słony sam. Więc poczekaj i spróbuj. I pamiętaj, że możesz oczywiście gotować soczewicę z wyprzedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
SoczewicaSoczewica
SOSSOS
WodaWoda
SólSól
4
W każdym razie, gdy albo soczewica jest już prawie gotowa, albo masz zamiar je podgrzać, połóż na palniku patelnię na bazie ciężkiej, przykryj folią oleju i dodaj posiniaczony czosnek. Gotować przez kilka minut, a następnie dodać i brązowo kiełbasy. Gdy kiełbaski są brązowe z obu stronktóre przyzwyczajenie trwać dłużej niż 5 minut lub sotrow w winie i wodzie i niech bańki. Przykryć patelnię pokrywką lub folią aluminiową i gotować przez około 15 minut. Używając widelca, rozgnieść teraz miękki czosnek do sosu i smak przyprawy, dodając trochę więcej wody, jeśli jest zbyt silny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
KiełbasaKiełbasa
SoczewicaSoczewica
CzosnekCzosnek
SOSSOS
WodaWoda
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
5
Usuń soczewicę do płytkiej miski lub naczynia (ewakuować kiełbaski z ich patelni, plonk soczewicy w, następnie kontynuować) następnie przykryć kiełbaski i ich garlicky, SOS winey.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
SoczewicaSoczewica
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
6
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
7
artykuł var
8
Typ_27_data = {};
9
artykuł
10
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn