Włoskie ciasto z cukinią babci
Włoskie ciasto z cukinią babci wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.23 za porcję. 704 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz masło, sól, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Chleb cukinii babci # SundaySupper, Włoska Cukinia, oraz Włoska Zapiekanka Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Masło ciepła na patelni na średnim ogniu; gotować i wymieszać cukinię i cebulę do miękkości, o 10 protokół.
Dodaj sól, pieprz, czosnek w proszku, bazylia, i oregano; wymieszać do herbu.
W misce ubić jajka i ser mozzarella. Wymieszać mieszaninę cukinii do mieszaniny jaj.
Oddzielić ciasto półksiężyc na dwa prostokąty i umieścić w naczyniu do pieczenia 8x12 cali; naciśnij na dole i lekko w górę boki naczynia, aby utworzyć skorupę.
Rozprowadzić musztardę na skórce.
Wlać mieszaninę cukinii z jajkiem do skorupy.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ustawi się w środku i lekko rumiane, 18 do 20 protokół. Ostudzić przed cięciem na kwadraty lub kliny.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.