Włoskie Ciasto Cassata

Włoskie Ciasto Cassata
Włoskie ciasto Cassata to bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cukier, śmietanę, ser ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Włoska Cassata, Tort Cassata, oraz Tort Cassata.

Instrukcje

1
Połącz suszone porzeczki i 2 łyżki Marsali w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone PorzeczkiSuszone Porzeczki
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Niech namoczyć przez 15 minut.
3
Wiśnie odcedzić i pokroić w ósemki; osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4
Odcedzić porzeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
5
W robocie kuchennym, puree z serem ricotta, cukier, 3 łyżki Marsali i śmietana do ubijania, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Przenieść do średniej miski. Delikatnie wymieszać z porzeczkami i wiśniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
PorzeczkiPorzeczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Obierz luźną skórkę z ciasta funta i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
8
Cut Funt ciasto wzdłuż na 3 poziome warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
9
Dolną warstwę położyć na półmisku.
10
Rozłóż połowę nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
11
Umieść warstwę ciasta drugiego funta na wierzchu nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
12
Rozłóż pozostałe nadzienie. Ułóż warstwę ciasta trzeciego funta na wierzchu nadzienia. Gładkie boki z gumową szpatułką. Przechowywać w lodówce cassata do napełniania jest firma, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1
Połącz 1/2 szklanki syropu wiśniowego reserved, półsłodką czekoladę i 1/4 szklanki Marsali w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać niesolone masło kilka kawałków na raz i ubijać, aż się stopi. Przechowywać w lodówce lukier aż zagęszczony do rozprzestrzeniania konsystencji, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Wsuń arkusze woskowanego papieru pod krawędzie kasaty, aby chronić naczynie do serwowania. Włóż 1 szklankę polewy czekoladowej do torebki z ciastem wyposażonej w końcówkę średniej Gwiazdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cukierkowa Moneta1 Czerwona Cukierkowa Moneta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
5
Rozłóż pozostały lukier czekoladowy na boki i wierzch cassaty. Lukier wyrabiamy w torbie cukierniczej w zawijasach po długich bokach i w rozetach wzdłuż górnych krawędzi kasaty. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin, aż zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cukierkowa Moneta1 Czerwona Cukierkowa Moneta
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
6
Odstawić cassata w temperaturze pokojowej na 20 minut przed podaniem.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn