Włoskie Ciasto Cassata
Włoskie ciasto Cassata to bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cukier, śmietanę, ser ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Włoska Cassata, Tort Cassata, oraz Tort Cassata.
Instrukcje
Połącz suszone porzeczki i 2 łyżki Marsali w małej misce.
Niech namoczyć przez 15 minut.
Wiśnie odcedzić i pokroić w ósemki; osuszyć na papierowych ręcznikach.
W robocie kuchennym, puree z serem ricotta, cukier, 3 łyżki Marsali i śmietana do ubijania, aż będzie gładka.
Przenieść do średniej miski. Delikatnie wymieszać z porzeczkami i wiśniami.
Obierz luźną skórkę z ciasta funta i wyrzuć.
Cut Funt ciasto wzdłuż na 3 poziome warstwy.
Dolną warstwę położyć na półmisku.
Umieść warstwę ciasta drugiego funta na wierzchu nadzienia.
Rozłóż pozostałe nadzienie. Ułóż warstwę ciasta trzeciego funta na wierzchu nadzienia. Gładkie boki z gumową szpatułką. Przechowywać w lodówce cassata do napełniania jest firma, o 2 godziny.
Połącz 1/2 szklanki syropu wiśniowego reserved, półsłodką czekoladę i 1/4 szklanki Marsali w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Dodać niesolone masło kilka kawałków na raz i ubijać, aż się stopi. Przechowywać w lodówce lukier aż zagęszczony do rozprzestrzeniania konsystencji, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół.
Wsuń arkusze woskowanego papieru pod krawędzie kasaty, aby chronić naczynie do serwowania. Włóż 1 szklankę polewy czekoladowej do torebki z ciastem wyposażonej w końcówkę średniej Gwiazdy.
Rozłóż pozostały lukier czekoladowy na boki i wierzch cassaty. Lukier wyrabiamy w torbie cukierniczej w zawijasach po długich bokach i w rozetach wzdłuż górnych krawędzi kasaty. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin, aż zestaw.
Odstawić cassata w temperaturze pokojowej na 20 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.