Włoski Sos Pomidorowy
Włoski sos pomidorowy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Sprawdza się jako niedrogi SOS. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, sól i pieprz, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest super. Spróbuj Tradycyjne włoskie klopsiki z niedzielnym sosem, Słodka włoska kiełbasa z czerwonym sosem i makaronem, oraz Nasi Daging Kedah & Air Asam Tomato (Kedah Beef Rice with Tomato Sour Gravy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na małym ogniu.
Podsmażyć czosnek, płatki czerwonej papryki, i zioła na 2 minuty, aż zioła są pachnące i czosnek jest złoty (ale nie zbyt brązowy.) Podnieść ogień do średniej, dodać cebulę i marchew; gotować przez 5 minut, aż się rozpadną i będą miękkie. Deglaze z czerwonym winem i zmniejszyć, aby odparować alkohol. Ręcznie zmiażdżyć pomidory z puszki i dodać do garnka wraz z płynem.
Dodać szczyptę cukru, aby zmniejszyć kwasowość pomidorów; doprawić solą i pieprzem.
Niech gotować na wolnym ogniu przez 30 protokół, odkryte.