Włoski sos mięsny z klopsikami

Włoski sos mięsny z klopsikami
Włoski sos mięsny z klopsikami może być tylko Śródziemnomorski przepis, którego szukasz. Ten przepis daje 8 porcji z 487 kalorii, 24g białka, oraz 27g tłuszczu każdy. Za 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako sos przyjazny dla budżetu. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś koncentrat pomidorowy, cebulę, klopsiki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 4 godziny i 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 60%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Słynne mięsne kulki mamana Iuliucciego (Włoskie klopsiki), Włoski Sos Mięsny, oraz Obfity Włoski Sos Mięsny.

Instrukcje

1
Na dużej patelni ugotuj kiełbasę, cebulę i pieprz na średnim ogniu, aż kiełbasa przestanie być różowa; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Przenieś do 4-qt. powolna kuchenka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami
3
Dodaj klopsiki, sos pomidorowy, pomidory, koncentrat pomidorowy, mieszankę parmezanu, czosnek i przyprawy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do gorącego i musującego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Posyp serem mozzarella. Gotuj 15 minut dłużej lub do stopienia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
5
Podawać z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór dla języka włoskiego. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Dom Perignon (rozdarta kapsułka). Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 329 dolarów.
Dom Perignon (rozdarta kapsuła)
Dom Perignon (rozdarta kapsuła)
Złoty kolor z niesamowitym błyskiem zieleni. Nos jest złożony i elegancki. Początkowy smak toasty, jak prażone orzechy laskowe-następnie sugestia brioche i miodu. Na podniebieniu atak jest niezwykły, czysty, można nawet powiedzieć, że dobrze skonstruowany. Zwarty i solidny na podniebieniu. Tłusty charakter i kwasowość wydają się doskonale zrównoważone. Długi finisz, zachowujący świeżość, a nawet subtelną jędrność, redolent suszonych owoców. Blask, czystość. Rodowód i wyróżnienie. Dominuje poczucie elegancji i równowagi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn