Włoski Piec Wegetariański
Przepis włoski Piec Wegetariański może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ten przepis służy 15 i kosztuje 44 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 58 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pietruszkę, paprykę, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Mało kto lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Włoski" Veggie Burger " Piec, Italian Veggie Medley, oraz Włoska Sałatka Warzywna.
Instrukcje
Opatrunek ciepła w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać 5 min. albo do przetargu. Bakłażan wymieszać; gotować 5 min., często mieszając.
Dodać grzyby, cukinię i paprykę; gotować i mieszać 5 min.
Pomidory wymieszać; doprowadzić do wrzenia. Dusić na średnim i małym ogniu 15 min. lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wlać mieszankę warzywną do 2-qt. zapiekanka rozpylona sprayem do gotowania; wierzch z serem. Kryć się.
Piec 25 do 30 min. lub aż do przegrzania.
Posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto