Włoska zapiekanka z bakłażanem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 83 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, pieprz, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Włoska zapiekanka z kiełbasą i bakłażanem, Zapiekanka Z Bakłażana Po Włosku, oraz Zapiekanka z indyka i bakłażana na słodko.
Instrukcje
1
Pokrój bakłażana w plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż bakłażana, partiami, w parowniku warzywnym nad wrzącą wodą. Okładka i pary 8 do 10 minut lub do przetargu.
Zdjąć z ognia; dodać sos pomidorowy i 6 kolejnych składników, dobrze mieszając. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
7
Ułóż połowę plasterków bakłażana w naczyniu do pieczenia 11 - x 7-x 1 1/2 cala pokrytym natryskiem do gotowania. Łyżka połowę mieszaniny pomidorów nad bakłażanem; posypać 1/4 szklanki sera mozzarella na mieszaninie pomidorowej. Powtórz procedurę z pozostałym bakłażanem, mieszaniną pomidorów i serem mozzarella. Top z parmezanem.