Włoska sałatka z pietruszki i buraków
Przepis włoska sałatka z pietruszki i buraków może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w ok. 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Na 1,62 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka liści pietruszki, sok z cytryny, sok pomarańczowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sałatka z buraków, bulguru i pomarańczy z pietruszką Vinaigrette, Sałatka z pieczonej marchwi i buraków z fetą, natką pietruszki i winegretem z kminku, oraz Makaron Farfalle z winegretem z buraków i Pesto z pietruszki.
Instrukcje
Wymieszać soki, olej i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu w dużej misce.
Przyciąć buraki, pozostawiając 1 cal łodyg dołączonych, a następnie obrać.
Używając łodyg jako uchwytu, pokrój buraki cienką papierem (o grubości mniejszej niż 1/8 cala) krajalnicą (załóż rękawice ochronne, aby uniknąć barwienia rąk), a następnie pokrój plastry na bardzo cienkie zapałki.
Cebulę cienko pokroić w krajalnicę.
Buraki, cebulę i natkę pietruszki wymieszać z sosem i doprawić solą.
Odstawić, rzucając od czasu do czasu, 30 minut, aby zmiękczyć buraki i umożliwić rozwój smaków.
Jeszcze raz wrzucić i doprawić solą i pieprzem przed podaniem skropić dodatkowym olejem.