Włoska sałatka z makaronem II
Włoska sałatka z makaronem II może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 860 kalorii, 29g białka, oraz 61 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jajka, parmezan, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Włoska Sałatka Z Makaronem, Włoska Sałatka Z Makaronem, oraz Włoska Sałatka Z Makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z osoloną wrzącą wodą gotuj makaron aż do al dente, spłucz pod zimną wodą i osusz.
Umieścić jajka w rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia; przykryć, zdjąć z ognia i odstawić jajka w gorącej wodzie na 10 do 12 minut.
Wyjąć z gorącej wody, ostudzić, obrać i posiekać.
W dużej misce, połączyć makaron, jajka, ser mozzarella, parmezan, papryka, zielona cebula i pietruszka.
Przygotuj dressing, mieszając razem majonez, ocet, włoską przyprawę i pieprz.
Wlać sos na mieszaninę makaronu i wrzucić dobrze do herbu. Przechowywać w lodówce, aż schłodzone i służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Piccini Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot