Włoska Sałatka Z Kalafiora
Przepis włoska sałatka z kalafiora może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 38 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.73 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 290 kalorii, 11g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz importowane oliwki, kapary, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Włoska Sałatka Z Pieczonego Kalafiora, Włoska marynowana Sałatka z kalafiora i brokułów, oraz Kalafior Włoski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 cal wody (solone w razie potrzeby) do wrzenia w rondlu 3-quart.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 10 minut lub do chrupkiego przetargu; odcedzić. Schłodzić około 20 minut do temperatury pokojowej.
Kalafior ułożyć na półmisku. Wokół kalafiora ułóż oliwki, kapary, filety anchois i jajka.
Pozostałe składniki wymieszać, zalać sałatką.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.