Włoska Kiełbasa Puttanesca
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj włoskiej kiełbasy Puttanescan. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pasty anchois, papryka, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Włoska Kiełbasa Puttanesca, Klasyczny Włoski Sos Puttanesca, oraz Spaghetti Alla Puttanesca, Włoski Styl dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Usunąć osłonki z kiełbasy.
Umieść kiełbasę, cebula, pieprz, i czosnek w holenderskim piekarniku pokrytym sprayem do gotowania na średnim ogniu; smażyć 8 minut, mieszając do kruszonki.
Dodaj pomidory, oliwki, pasta pomidorowa, kapary i pasta anchois na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Dodaj makaron, rzucając dobrze połączyć. Łyżka mieszanki makaronu do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania; posypać równomiernie serem.
Piec w 400 przez 15 minut lub aż ser topi się i zaczyna brązowieć.